فصل اقتصاد: حذف صفر از پول ملی تورم را مهار نمی كند

فصل اقتصاد - نماینده مجلس گفت: به بهانه اینكه نمی توانند قیمت ها را كنترل كنند چنین موضوع روانی را در جامعه مطرح می كنند تا مردم احساس كنند با حذف صفر قیمت ها كاهش خواهد یافت.

1397/10/20
|
09:15

برنامه "صبح و گفتگو" با موضوع حذف صفر یا تغییر عنوان واحد پول ملی و در ارتباط تلفنی با دكتر محمود شكری عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از شبكه رادیویی گفت و گو روانه آنتن شد.

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ابتدای مطلب بیان داشت: اصلاح پولی باید آخرین حلقه از اصلاحات نظام پولی و بانكی در كشور باشد.
شكری افزود: وقتی ما بدون برآورد و تأمین هزینه این كار را مطرح می كنیم به نتیجه ای نمی رسیم. البته شاید اثر روانی مثبتی در جامعه باشد كه بتوان برای كوتاه مدت نتیجه گرفت، اما هزینه چاپ ما خیلی بالاست و برای جایگزین كردن آن باید منابع لازم را فراهم كنیم ضمن اینكه هزینه كرد چنین پولی به مجوز قانونی هم نیاز دارد.

این نماینده مجلس همچنین گفت: نظریه كارشناسی این است كه حذف صفر از پول ملی هزینه بالایی دارد و باید اثر آن را در جامعه ارزیابی كرد و بعد دست به اقدام زد. شاید در كوتاه مدت اثر خیلی مثبتی داشته باشد اما ما هنوز زیرساخت های آن را فراهم نكرده ایم. باید به زیرساخت و مسئله به طور همزمان توجه كرد تا بتوان نتیجه مطلوب را در این كار گرفت.

عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با رادیو گفت و گو عنوان كرد: ما هیچ وقت برنامه نداریم و صرفاً زمانی كه با مشكل مواجه می شویم اقدام می كنیم. یكی از شعارهای اصلی دولت یازدهم كنترل تورم بود اما تورم به صورت ناگهانی به سمت 40 درصد افزایش یافت. قدرت خرید مردم در دولت یازدهم بسیار پایین آمد بنابراین در چنین شرایطی حذف صفر برای مردمی كه پول نداشتند هیچ فرقی نمی كرد.

شكری در پایان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر اراده ای برای كنترل قیمت ها وجود ندارد و به بهانه اینكه نمی توانند قیمت ها را كنترل كنند چنین موضوع روانی را در جامعه مطرح می كنند تا مردم احساس كنند با حذف صفر قیمت ها كاهش خواهد یافت.

دسترسی سریع