صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فهمی گفت: مصرف منابع تجدیدپذیر ما 86 درصد است و بر اساس شاخص های تعیین شده وضعیت منابع آبی در كشور ما فوق بحرانی است.

برنامه "مناظره " رادیو گفت و گو با موضوع مدیریت منابع آب كشور و عامل اصلی هدررفت منابع آبی كشور با حضور دكتر هدایت فهمی معاون دفتر برنامه ریزی كلان آب و آبفای وزارت نیرو روانه آنتن شد.

معاون دفتر برنامه ریزی كلان آب و آبفای وزارت نیرو اظهار داشت: اطلاعات تاریخی نشان می دهد طی 20 سال گذشته میزان منابع تجدیدپذیر كشور به مرز 115 میلیارد مترمكعب كاهش یافته و در پنج سال اخیر به 105 میلیارد مترمكعب رسیده است.

وی افزود: مصرف آبی جمعیت بالای 80 میلیون نفر به مرز 100 میلیارد متر مكعب رسیده درحالیكه آب تجدیدپذیر در بهترین حالت حدود 110 تا 115 میلیارد مترمكعب است.

دكتر فهمی عنوان كرد: مصرف منابع تجدیدپذیر ما 86 درصد است و بر اساس شاخص های تعیین شده وضعیت منابع آبی در كشور ما فوق بحرانی است.

معاون دفتر برنامه ریزی كلان آب و آبفای وزارت نیرو در ادامه وضعیت بارندگی در سال جاری را بسیار مطلوب خواند و گفت: در برخی مناطق دو برابر متوسط، بارش داشتیم اما هنوز جریان سطحی رودخانه های كشور نسبت به گذشته 40 درصد كاهش دارد و جبران نشده است.

وی افزود: اضافه برداشت ما از منابع زیرزمینی باعث شده منابع آب زیرزمینی در معرض خطر جدی قرار گیرد و در حال حاضر هم با پدیده فرونشست و فرو چاله ها مواجه هستیم و در صورت ادامه این روند كشور با بحران جدی و چالش هایی مانند صدمه دیدن زیرساخت های شهری، جاده های مواصلاتی و تشدید ریزگردها مواجه خواهد شد.

دكتر فهمی بیان كرد: 85 درصد ایران در خشكسالی واقع شده و 15 درصد آن منطقه ترسالی است بنابراین ما باید خودمان را با كم آبی سازگار كنیم.

معاون دفتر برنامه ریزی كلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: بخش كشاورزی در ایران مانند دیگر كشورهای دنیا بزرگ ترین مصرف كننده آب است و باید توجه داشت كه امنیت غذایی بدون امنیت آبی ممكن نخواهد بود و به معنای تولید همه محصولات در كشور نیست.

وی یادآور شد: هم اكنون تجارت آب مجازی به عنوان یكی از اركان كشاورزی و تامین امنیت غذایی در دنیا مطرح است كه باید به آن توجه كرد. بخش كشاورزی ما اگر بهترین مصرف كننده هم باشد اما از نظر بهره وری وضعیت مطلوبی ندارد.

دكتر فهمی با تأكید بر ضرورت تغییر سیستم كشاورزی و نظام بهره وری فعلی كشور اضافه كرد: كشاورزی ما یك كشاورزی معیشتی است و باید به سمت كشاورزی مدرن، مكانیزه و اقتصادی حركت كنیم.

مرتبط با این خبر

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود

  • دستگاه‌های فرهنگی در مقوله حجاب كم‌كاری كرده‌اند