صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

فصل تجارت - مدیر گروه صنعت و اقتصاد مركز پژوهش های وزارت صنعت گفت: ما در بیان مسئله و پیشگیری از وقوع مسائل دچار اشكال هستیم، لذا پژوهش های كاربردی ما انطباق چندانی با واقعیت های اقتصادی ندارد.

الهام اسماعیل پور، مدیر گروه صنعت و اقتصاد مركز پژوهش های وزارت صنعت، معدن و تجارت، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص نقش پژوهش های اقتصادی در تطبیق با واقعیت های اقتصادی، اظهار كرد: به دلیل عدم ثبات سیاست گذاری هایی كه در كشور داریم و شوك هایی كه ناخواسته به اقتصاد وارد می شود بسیاری از تئوری هایی اقتصای پاسخگوی این شرایط نیستند.

وی افزود: یكی از ضعف هایی كه در پژوهش های كاربردی داریم معطوف به این است كه از تئوری های اقتصادی استفاده می كنیم كه برای كشورهای دیگر نوشته شده و مشكل دیگر ما مربوط به تعریف مسئله است، به عنوان مثال از سال گذشته در خصوص تحریم های جدید اطلاع داشتیم اما نهادی وجود نداشت كه برای مقابله با این تحریم ها رویكرد و سیاستی اتخاذ كند، لذا هیچ گاه به دنیال پیشگیری از وقوع مشكلات نیستیم بلكه پس از رخ دادن در پی پیدا كردن راه حل هستیم.
اسماعیل پور ادامه داد: ما در بیان مسئله و پیشگیری از وقوع مسائل دچار اشكال هستیم و این مسئله موجب می شود كه سیاست گذار در بحران به سرعت تصمیم گیری كند، باید توجه داشت كه نمی توان با پژوهش سه ماهه یك نسخه كامل و جامع را به سیاست گذار ارائه كرد و در همین راستا پژوهش های كاربردی ما انطباق چندانی با واقعیت های اقتصادی ندارد و همچنین خروجی پژوهش ها قابلیت اجرایی ندارد.

مدیر گروه صنعت و اقتصاد مركز پژوهش های وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بسیاری از نهادهای تصمیم گیر دارای واحدهای پژوهشی هستند اما نكته اینجاست كه این موسسات تا چه اندازه در تصمیم سازی ها موثر هستند، به عنوان مثال در حوزه نرخ ارز "كمیته ماده یك" زیرمجموعه وزارت صنعت است اما از موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی هیچ نماینده ای در این كمیته وجود ندارد.

وی بیان كرد: رویكرد جدید موسسه ما این است كه با معاونت های مختلف وزارت صمت در تعامل هستیم و برگزاری جلسات ظرفیت ها و پتانسیل های موسسه را به آنها معرفی كردیم و از آنها خواستیم كاستی و ضعف ها در حوزه های مختلف را اعلام كنند تا بر اساس آن اقدمات و فعالیت های پژوهشی را انجام دهیم.

اسماعیل پور توضیح داد: اگر در مراكز پژوهشی وابسته به وزارتخانه ها آینده پژوهشی و پیش بینی مشكلات آن نهاد اتفاق بیفتد و بر اساس این پیش بینی ها نهادها بیان مسئله انجام دهند، بر این اساس خروجی های پژوهشی اثربخشی دارد و سیاست گذار آنها را به حوزه اجرا نزدیك می بیند لذا این پژوهش ها را در تصمیم گیری ها مورد استفاده قرار می دهد.

مرتبط با این خبر

  • هر رأی مردم به‌مثابه گلوله‌ای به سمت دشمن است

  • دشمن به هنجارشكنان هویت می‌دهد

  •  تأثیری كه حمله ایران به اسرائیل بر برخی اعراب منطقه گذاشت

  • تولیدِ كیفی با تزریق امید به كارگران محقق می‌شود

  • ضرورت معرفی چهره‌های حدیثی و علمی و انقلابی مدفون در آستان عبدالعظیم حسنی (ع) به مردم

  • توفان طبس؛ دست خداوند پشت سر مردم ایران بود

  • نقش‌های توسعه‌بخشی رادیو به‌ویژه در جوامع كوچك تر كماكان پررنگ است

  • جهش تولید؛ در سایه ارتقای معیشت و كنترل تورم

  • دعوت از هنرمندان ایرانی خارج كشور و ترویج فرهنگ بی‌حجابی

  • رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست كارگر پُر می‌شود