صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

طحان پور گفت: افت قیمت سه برند ایرانی و خارجی در لوازم خانگی را بدلیل كاهش نرخ ارز عنوان كرد.

محمد طحان پور، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص توازن نرخ ارز و محصولات در بازار ایران، اظهار كرد: زمانی كه قیمت ارز فزایش می یابد به طور اتوماتیك در قیمت های سطح بازار اثرگذار است اما در كاهش قیمت نوعی مقاومت وجود دارد كه موجب كاهش قیمت به صورت تدریجی می شود.

وی افزود: همه فروشندگان كالایی را برمبنای قیمت كارخانه یا شركت واردكننده كالای تولیدی خریداری می كنند و زمانی كه كارخانه یا شركت اعلام افزایش قیمت می كند لذا فروشنده كالا و اجناس خود را باید با افزایش قیمت عرضه كند.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: در حوزه لوازم خانگی سه برند ایرانی و خارجی كاهش 10 تا 15 درصدی را در كالاهایشان منظور كردند، اما در بعضی مواقع مقاومت هایی صورت می گیرد كه این امر نیز ناشی از عدم برنامه ریزی برای آینده است.

طحان پور ادامه داد: تولیدكنندگان لوازم خانگی از بازار آزاد ارز دریافت نكرده اند و ارز نیمایی به آنها اختصاص پیدا كرده است اگر بر فرض مثال دلار به قیمت 5 هزار تومان رسید مردم نباید انتظار داشته باشند كه كالا به سرعت به این قیمت محاسبه شود، چراكه تولیدكننده یا واردكننده باید ابتدا دلار با این قیمت را دریافت كند، سپس گشایش اعتبار و ثبت سفارش انجام دهد تا كالا وارد شود و میوه دلار 5 هزار تومانی تا 4 ماه آینده قابل برداشت خواهد بود.

وی بیان كرد: با كاهش نرخ ارز در سطح بازار مابه التفات قیمت مصرف كننده و بازار آزاد بسیار كاهش یافته است به عنوان مثال یك یخچال و فریزر دوقلو به قیمت مصرف كننده 12 میلیون 500 هزار تومان كه در دوره افزایش ارز به 17 میلون و 500 هزار تومان رسیده بود در حال حاضر به قیمت 13 میلیون فروخته می شود.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی یادآوردشد: اوایل امسال معاون اول رییس جمهور اعلام كرد ارز بیش از10هزار دلار قاچاق محسوب می شود كه موجب ایجاد آشفتگی در بازار ارز شد، اما پس از گذشت چندماه بانك مركزی روز گذشته بخش نامه ای را صادر كرده كه هر فردی به هر میزان ارز می تواند وارد كشور كند كه دو تصمیم متناقض تاثیر منفی بر روی بازار دارد.

طحان پور تصریح كرد: بانك مركزی تصمیم به كاهش نرخ سود بانكی می گیرد تا سرمایه از بانك ها خارج شود و در چرخه تولید بكار گرفته شود ،اما متاسفانه خروج سرمایه به سمت بازارهای ارز، طلا و سكه سوق پیدا كرد لذا دولت باید راهكارهای را در این خصوص درنظر بگیرد اگرچه برای مدتی تبعات سوء داشته باشد.

مرتبط با این خبر

  • وضعیت دشوار آمریكا در منطقه ناشی از خطاهای راهبردی این كشور است

  • بودجه هنگفت آمریكا برای گروه‌های ضد ایران در منطقه/ جیش الظلم توسط آمریكا پشتیبانی می‌شود

  • توسعه و تقویت همكاری‌های امنیتی بین تهران و اسلام آباد یكی از اهداف سفر رئیسی به پاكستان

  • امسال قطعی برق برای كشاورزان نخواهیم داشت

  • راه‌اندازی مدارس سمپاد در مناطق عشایری

  • پاكستان؛ دروازه‌ای به‌سوی تجارت با كشورهای آسیایی

  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسراییل را تحریم كند

  • طرح‌های كوچك خانگی جوابگوی مشكلات عمده كشاورزان نیست

  • كارگران به دیدار رهبر انقلاب می‌روند ‌

  • بررسی نهاد انتخابات از زوایه نقش و اراده مردم در حكمرانی جمهوری اسلامی ایران