صدای جمهوری اسلامی ایران
display result search

حسینقلی گفت: بازگشت ارز بدون وجود زیرساخت ها، عدم شفافیت بخش نامه ها و تغییر مداوم دستورالعمل ها مشكلاتی را در این زمینه فراهم كرده است.

حسن حسینقلی، نایب رییس كمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات اظهار كرد: در كشوری كه بهره سپرده های بانكی از 15 به 20 درصد می رسد دیگر جایی برای تولید در آن كشور باقی نمی ماند و از طرف دیگر به تولید كننده و صادركننده نیز بازگشت ارز به كشور و همچنین عرضه كالای صادراتی در داخل را به قیمت دستوری تحمیل می كنند.

وی افزود: اگر بخواهیم در بخش معدن شمش روی تولیدی با قیمت نیمایی صادر كنیم البته در حال حاضر مجوز صادرات داده نمی شود و باید 1000 تن عرضه شود تا اجازه صادرات 4 هزار تن به ما داده شود در حالی كه كشور ما سالانه قادرصادرات سالانه به 150 هزار تن است.

حسینقلی در ادامه گفت: زمانی كه صادرات انجام شد باید ارز به سامانه نیما بازگردد یعنی صادركننده باید 8 هزار تومان زیرقیمت تمام شده كالای خود را بفروشد كه در هیچ كجای دنیا با تولیدكننده چنین رفتاری صورت نمی گیرد و در همه جا دولت ها مشوق هایی را برای صادركننده درنظر می گیرند تا روند صادرات رونق بگیرد.

رییس اتحادیه صادركنندگان سرب و روی ایران تصریح كرد: متاسفانه حدود 6 ماهه گذشته شمش روی صادر نكرده ایم، چراكه در ابتدا اعلام شد كه محصولات باید در بورس عرضه شود كه اگراین كار صورت بگیرد اجازه صادرات 4 برابری داده می شود و در شرایط فعلی اعلام شده كه باید 4 برابر آنچه عرضه می كنید صادرات انجام دهید.

وی توضیح داد: بازگشت ارز بدون وجود زیرساخت ها، عدم شفافیت بخش نامه ها و تغییر مداوم دستورالعمل ها مخصوصا در صادرات به عراق و افغانستان كه با ریال و پول دو كشور مذكور انجام می شود مشكلاتی را برای بازگشت نرخ ارز فراهم كرده است.

حسینقلی بیان كرد: باید یك روال درستی برای بازگشت ارز صورت بگیرد چراكه در حال حاضر در بازار شرایط رانت و فسار فراهم شده بعضی افراد به صادركنندگان مداجعه كرده و پیشنهاد می دهند كه دلاری هزار تومان از آنها دریافت كرده، جنس را تحویل گرفته و صادر كرده و به نرخ آزاد پول را باز می گردانند كه بخش نامه های غیركارشناسی این بازار فساد را ایجاد كرده است.

نایب رییس كمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران تصریح كرد: دلار اسكناس با دلارصادراتی تفاوت دارد و این تصور اشباهی است صادركننده باید اسكناس وارد كشور كند و اگر قرار است بخش خصوصی ارزحاصل از صادرات را بازگرداند دولت باید سیستم بانكی درنظر بگیرد تا به قیمت آزاد یا سنا ارز فروخته شود.

مرتبط با این خبر

  • امامزاده ابراهیم (ع) شهر آمل جزو امامزاده‌های معروف و شاخص در كشور است

  • یك اقتصاددان در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو:

  • نگذاریم تولیدكننده‌ها دل‌زده شوند!

  • لزوم اقدام نظامی علیه اسرائیل در صورت نقض آتش‌بس

  • مردم غزه نیاز به همدلی زبانی ندارند

  • مردم ولی‌نعمت مسئولان‌/ شعاری كه باید عملی شود!

  • ضرورت شناخت ذائقه مخاطب در تولید محتوای رسانه‌ای

  • تهیه اینترنت پاك با كد دستوری#456*

  • عملیاتی كردن شعار سال نیازمند برنامه جامع در حوزه كشاورزی است

  • به‌جای قضاوت دیگران؛ نقد سازنده داشته باشیم